Interjú Drabon Zsófival, a NanBudoPest SE versenyzőjével

<< Vissza

1. Hogyan és miért kezdtél el a nanbudoval foglalkozni?

Egy kedves barátom ajánlotta nekem a Nanbudot. Mindig is érdekelt a harcművészetek világa ezért elmentem egy próbaedzésre, ahol első látásra beleszerettem ebbe a sportba.

2. Minek köszönhető, hogy ekkora sikereket értél el ilyen rövid idő alatt?

A legelejétől kezdve rengeteg időt és energiát szenteltem a Nanbudora. Részt vettem minden edzésen, edzőtáboron, versenyen, amiket nagyon élveztem. Kitartó munkámnak, - és hogy nagyszerű csapatban, egy remek edző keze alatt edzhettem,- köszönhetem az eredményeimet.

3. Nem csak kiváló versenyzőként, de edzőként is tevékenykedsz az egyesület életében. Hogy tudod ezt a két szerepkört összeegyeztetni?

Hál' isten elég könnyen. Teljesen más érzés tanítványnak lenni mint tanárnak. Az edzéseken más-más dolgokra kell odafigyelni. Aminek viszont nagyon örülök, hogy ez a kettős szerep segít megérteni mind a két oldalt. Ezáltal jobb edző és jobb tanítvány lehetek.

4. Ez volt az első világversenyed, amin a nemzeti válogatott színeiben vehettél részt. Hogyan érezted magad a versenyen, mennyire voltál felkészülve erre a stresszre?

Remekül éreztem magam a versenyen. Nagyon jó volt találkozni ilyen sok nemzet nanbudokáival és versenyezni velük. Sok kisebb versenyen vettem már részt ezelőtt, ami segített hozzászokni a stresszhelyzetekhez. Megtanultam kezelni ezt az érzést, amely nagyon sokat segített, hogy a világbajnokságon ne blokkoljak le, és jól tudjak szerepelni.

5. Nagyon szép eredményekkel tértél haza, de úgy látszik az arany még várat magára. Hogyan tovább?

Már a verseny utáni napon azon gondolkodtam, hogy kellene tökéletesíteni a technikáimat, hogy még jobb és jobb lehessek! Rengeteg motivációt adott nekem ez a világbajnokság a jövőre nézve!

Egyáltalán nem vagyok csalódott, hogy lecsúsztam az aranyéremről! Ez egy remek verseny volt, ahol megmutattam magamnak és a világnak, hogy mit tudok, és legközelebb is számítsanak rá, hogy a dobogó legfelső fokára fogok törekedni!