Fantasztikus szeminárium Zágrábban

<< Vissza

2017. december 15-17. között került megrendezésre a már hagyományos zágrábi szeminárium, melyen vezetőedzőnk, Süveg Tibor (7. dan) is részt vett a kecskeméti Free Line Se sportolóival, valamint a Magyar Nanbudo Szövetség vezetőségével.

Az edzéseket a nanbudo alapítómestere, Doshu Soke Yoshinao Nanbu vezette, aki Leo Rafolt (9. dan) meghívására érkezett ismét Zágrábba. Több európai ország nanbudos képviselői is tiszteletüket tették az eseményen, többek közt Szlovénia, Bosznia-Hercegovina, Skócia, Norvégia, Franciaország, Spanyolország, Olaszország, Svájc nanbudokái is megjelentek.

Külön öröm, hogy a francia 9. danos mester, Stephane Carel is jelen volt, és szakmai tudásával emelte a rendezvény színvonalát.

A nemzetközi szemináriumokon megszokott, magasszintű sotai gyakorlatok mellett idén az alapokra is nagy hangsúlyt helyeztek az oktatók, mind légzéstechnikai, mind alaptechnikai gyakorlatok szempontjából, illetve több évtizede feledésbe merült kombinációkat is felelevenítettünk.

Remélhetőleg hamarosan viszont láthatjuk az alapítómestert, ha korábban nem, akkor legkésőbb 2018 májusában, a Párizsban megrendezésre kerülő Nanbudo Európa-Bajnokságon.