Beszámoló a 2014-es zágrábi edzőtáborról

<< Vissza

Június 27-29-én Zágrábban vezetett edzőtábort a spanyol Shihan Sergio Medina (6. Dan) a helyi Sunce Nanbudo Klub meghívására.

A szemináriumon a NanBudoPest Se több edzésvezetője is megjelent, mivel ritkán van lehetőség közvetlenül spanyolországi mesterrel tapasztalatot cserélni, aki ráadásul nem csak a nanbudoban, de az aikidoban és több harcművészeti irányzatban is komoly jártassággal rendelkezik.

A résztvevők szinte kivétel nélkül fekete övvel, azaz mesterfokozattal rendelkeztek, így lehetőség nyílt mélyen beleásni magunkat a nanbudo technikáiba, egész a gyökerekig. A kivételesen hosszú - gyakran 4-4,5 órás - edzéseken áttekintettük a nanbudo magasabb szintű katáit (formagyakorlatait), és összehasonlíthattuk őket a karatéban is megtalálható "elődjeikkel". Ugyanakkor a páros harci technikák esetében a különböző dobások, feszítések, földre-vitelek aikidohoz is kötődő gyökerei is felszínre kerültek.

A hosszú edzések közben felüdítő és pihentető volt régi történeteket, néha szinte már legendákat hallgatni a shihantól a nanbudo eredetéről, ősi harci művészetekről, különböző stílusok közti hasonlóságokról és eltérésekről, illetve természetesen személyes anekdoták is előkerültek, amik mind különböző tanításokat rejtettek magukban. A tábor kiváló lehetőséget nyújtott arra, hogy még szorosabbra fűzzük a baráti szálakat a spanyolországi nanbudo képviselőivel.