Norvég nanbudokák Budapesten

<< Vissza

2014. október 5-én 27 fős norvég nanbudo küldöttség érkezett Budapestre, hogy egy hétig maradva tapasztalatokat cserélhessenek a magyar nanbudokákkal és kölcsönösen elősegítsék egymás fejlődését. Az edzéseket Stig Hansen (7. dan), Süveg Tibor (6. dan), Ronnie Hagen (6. dan), valamint az esemény hírére Horvátországból ideutazó Branko Uzarevic (6. dan) vezették felváltva.

Az első edzés Kecskeméten, a japán hercegi pár által felavatott Hakkoda Dojoban került megrendezésre a kecskeméti Free Line Se nanbudokáival együtt. A Magyar Nanbudo Szövetség elnöke, Király József (7. dan) is megjelent az eseményen, hogy köszöntse a vendégeket. A hét további részében a nanbudo szerteágazó technikai repertoárjának csaknem minden szegmense terítékre került a ki do ho gyakorlatoktól a katákon át a különböző harci technikákig. Természetesen az edzések mellett a budapesti nanbudokák más programokat is szerveztek a távoli vendégeknek, így megcsodálhatták a főváros legfőbb látványosságait, megmártózhattak a Széchenyi fürdő gyógyvizében, és természetesen gasztronómiai élményekkel is gazdagodhattak.

A pénteki nap folyamán a 11. kerületi Rogers Általános Iskola és Óvoda (http://www.rogersiskola.hu/) meghívására az iskolai sportnapon is részt vehettünk egy közös, magyar-norvég nanbudo bemutatóval, valamint a 7. és 8. osztályosok számára a tesnevelés óra keretein belül nanbudo edzést tarthattunk. Emellett az ifjabb norvég nanbudokák egy magyar gyerekekkel közös angolórán is részt vettek.

A hosszú és fárasztó, de annál eredményesebb hét után mindkét fél kölcsönös elégedettséggel búcsúzott el egymástól, és a magyar nanbudokák meghívást kaptak jövő évre Norvégiába, hogy legközelebb ott folytassák a magyar-norvég nanbudo, és baráti kapcsolatok fejlesztését, erősítését.