Drabon Zsófi a legeredményesebb női versenyző a Bonsai Ligán!

<< Vissza

Véget ért a Bonsai Liga 2014/15 -ös évada a május 22-24-én megrendezésre került 13. "Zdravko Mikus" Nemzetközi Emlékversennyel. A helyi, máriabesztercei (Marija Bistrica) klub egykori, tragikus körülmények közt elhunyt vezetőedzőjének emlékére rendezett versenyen közel 100 induló vett részt horvát, bosnyák, norvég, francia és természetesen magyar klubokból.

A barátságos rendezvényen bírói szemináriumra és gyakorlati képzésre is sor került a két főbíró (Kansa), Nenad Maras és Süveg Tibor vezetésével. A magyar versenyzők közül az első, fiatalabb kategóriáknak szóló napon Kovács Aletta (3.dan, Free Line SE) mérkőzésvezetőként, Drabon Zsófi (1.dan, NanBudoPest SE) pontozóbíróként, Szabó Botond (1. kyu, NanBudoPest SE) jegyzőkönyv-vezetőként szerezhetett további tapasztalatokat.

Az első napon a 16 év alattiak egyéni és csapatkategóriái zajlottak le. Formagyakorlat (Kata) kategóriában Nádor Ákos a 10 év alatti fiúk mezőnyében hajszál híján maradt le a dobogóról, így a 4. helyen végzett. Knolmár Klára Virág a kecskeméti Free Line SE-vel alkotott közös csapatban (Ambrus Csenge, Székely Zsófia, Knolmár K. Virág) csapat formagyakorlat kategóriában a 3. helyen végzett, míg csapat ju randori (küzdelem) kategóriában a 2. helyen zártak a lányok a helyiek csapata mögött.

A második napon a 16 év felettiek következtek. A felnőtt nők formagyakorlat kategóriájában Drabon Zsófi első helyen jutott a döntőbe, ahol egy-egy nanbu kata bemutatása után végül a 3. helyet sikerült megszereznie. Külön öröm, hogy a dobogó mindhárom fokára magyar lány állhatott, minden más nemzetet maguk mögé utasítva és magasan kiemelkedve a mezőnyből. A felnőtt férfiak 17 fős mezőnyében Szabó Botondnak sikerült a döntőbe jutnia, ott azonban formagyakorlata már csak a 6. helyre lett elég.

A felnőtt nők ju randori (küzdelem) kategóriájában Drabon Zsófinak sikerült a hármas döntőbe verekednie magát, és még ott is legyőzte az egyik erős norvég versenyzőt. Körbeverés miatt azonban pontszámításra került sor, így végül a 3. helyen végzett. A férfiak 80 kg alatti ju randori (küzdelem) kategóriájában Szabó Botond, bár a legnagyobb létszámú csoportba sorsolták, onnan a csoport győzteseként - három zsinórban nyert küzdelem után - jutott tovább a hármas döntőbe. Itt egy győztes, és egy vesztett összecsapás után a 2. helyen végzett.

Nádor Gábor a 80 kg felettiek küzdelem kategóriájában megközelítette a dobogót, de végül csak a 4. helyen tudott zárni. A férfiak súlycsoport nélküli, úgynevezett abszolút kategóriájában Szabó Botond kemény küzdelmek árán a 4. helyre tudta felverekedni magát.A felnőtt csapatkategóriákban a női mezőnyben csapat formagyakorlat versenyszámban a Budapesten edző, de kecskeméti Kovács Alettával (Free Line SE) megerősített csapatunk (Drabon Zsófi, Knolmár K. Virág, Kovács Aletta) pontegyenlőséget ért el a kecskeméti Free Line SE csapatával a 3. helyen, de az új kata bemutatása a kecskemétieknek jobban sikerült, így csak a 4. helyet tudtuk megcsípni. Csapat küzdelem (ju randori) versenyszámban a Free Line SE-vel alkottunk közös csapatokat mind a nők, mind a férfiak mezőnyében. A Drabon Zsófival megerősített kecskeméti női csapat (Kovács Aletta, Kovács Petra, Ambrus Csenge, Drabon Zsófi) elverte a helyiek csapatát, a nagyon erős norvég csapattal pedig pontegyenlőséget ért el, ami viszont pontszámítás alapján csak a dobogó 2. helyére volt elég.

Férfiaknál is jól sikerült a két klub versenyzőinek "házasítása" (Szabó Botond és Nádor Gábor - NanBudoPest SE, Tóth Ádám és Sándor Előd - Free Line SE), mind a francia klubokból egyesített francia csapatot, mind a norvégokat legyőzte a csapatunk, egyedül a helyiek tudták megállítani a srácokat egy szoros meccsen, így ezüstéremmel zártuk a kategóriát.

Az emlékverseny egyúttal a záró eseménye volt a Bonsai Liga 2014/15-ös évadának. Az egész év során begyűjtött helyezéseket figyelembe véve
- egyéni kata (formagyakorlat), valamint egyéni ju randori (küzdelem) versenyszámban is Knolmár Klára Virág a 3., Drabon Zsófi pedig az 1. helyezést érte el a felnőtt női mezőnyben,
- egyéni kata (formagyakorlat) versenyszámban a felnőtt férfiak között Szabó Botond 3. lett, egyéni ju randoriban (küzdelem) sajnos csak a 4. helyet sikerült elérnie.
- összesítve a versenyszámok eredményeit két dobogós helyet is sikerült a NanBudoPest Se versenyzőinek elérnie: Knolmár Klára Virág 3. lett, míg Drabon Zsófi a legeredményesebb női versenyző lett a 2014/15-ös évadban a felnőtt nők mezőnyében.Egyesületünk is szépen lépeget előre a begyűjtött helyezések számát tekintve. A 2014/15-ös évadban mind külön a kata (formagyakorlat), illetve a ju randori (küzdelem) versenyszámokat tekintve is előre léptünk a 4. helyre, ami összesítettben is a 4. helyet eredményezte.

A kecskeméti Free Line SE eredményeivel összesített magyar helyezéseket a Magyar Nanbudo Szövetség honlapján, a www.nanbudo.hu-n tekinthetik meg a Hírek szekcióban.