Dai Shihan Leo Rafolt (Horvátország), 9. danos mester újra szemináriumot vezetett Kecskeméten

<< Vissza

Az elmúlt hétvégén (2017.03.24.-26.) a Magyar Nanbudo Szövetség és a Free Line Sportegyesület nemzetközi edzőtábort rendezett a kecskeméti Hakodda dojoban a horvát Dai Shihan, Leo Rafolt (9. dan) nagymester vezetésével. A nanbudo alapító mesterének egyik gondolatát követve - "A nanbudo egy nagy család" - a magyar résztvevők mellett, Bosznia-Hercegovinából, Szlovéniából és természetesen Horvátországból is érkeztek nanbudokák.

Egyesületünket Nagy Péter (3. kyu) vezetésével Tóthfalusi Eszter és Falvai Marcell képviselte az eseményen.


(Falvai Marcell: Randori Irimi No Kata)

Az edzéseken lépésről lépésre elmélyülhettünk a különféle támadásfajták elleni védekezési módszerekben. Gyakorolhattuk a tradícionális harcművészeteken alapuló, nyílt, tág térben alkalmazható irimi (belemenés) és kansetsu (izület) technikákat, melyeknek több támadóval szembeni alkalmazását is elsajátíthattuk nemzetközi edzőpartnerekkel.


​(Tótfalusi Eszter: Kansetsu Randori Ni No Kata)

​Ugyanakkor az inkább szűk terekben való (folyosó, lift...) védekezésre kifejlesztett sotai technikák gyakorlati kivitelezésére is sor került. A széles technikai repertoárban mindenki megtalálhatta, hogy korához, testi adottságaihoz melyek a legkönnyebben és leghatékonyabban alkalmazható védekező gyakorlatok.

Reméljük, a világszerte ismert Leo mester hamarosan újra ellátogat hazánkba!