Nemzetközi edzőtábor Zágrábban Doshu Soke Yoshinao Nanbu vezetésévelHazánk nanbudokái is részt vettek a 2015. december 11-13. között - immáron sokadik alkalommal megrendezett - Zágrábi Nemzetközi Edzőtáborban, melyet a stílus alapítója, Doshu Soke Yoshinao Nanbu vezetett. Idén is számos országból, a teljesség igénye nélkül többek közt Szlovéniából, Bosznia Hercegovinából, Franciaországból, Spanyolországból, Svájcból, Norvégiából is érkeztek résztvevők a harcművészeti ismeretek elmélyítése és a közös edzés öröme miatt.


Részletek >>

Bonsai Liga 2015/2016 - első forduló2015. november 7.-én rajtolt el a Bonsai Liga 2015/16-os évadja, melyen a NanBudoPest SE versenyzői is évek óta részt vesznek. A horvátországi versenysorozat első állomásán nagy számban jelentek meg versenyzők mind hazai, mind a magyar klubok részéről.


Részletek >>

Újra magyar bíró a CINDA-ban (Nemzetközi Versenybírói Bizottság)!2015.10.30 - 11.02 között került megrendezésre a X. Nemzetközi Nanbudo Szeminárium Banja Lukában (Bosznia-Hercegovina) a helyi Nanbudo egyesület szervezésében.


Részletek >>

Rövid videó a 17. Budapesti Nagy SportágválasztórólElkészült a rövid kis videóanyagunk a 17. Budapesti Nagy Sportágválasztón készült felvételekből. A sikeres rendezvény után már meg is érkeztek az első érdeklődők az edzésekre, de továbbra is várjuk a jelentkezőket. Az első edzés INGYENES! További információkért forduljanak bizalommal az edzőkhöz!


Részletek >>

Nanbudo a XVII. Budapesti Nagy SportágválasztónIdén ősszel már 17. alkalommal került megrendezésre a Budapesti Nagy Sportágválasztó. A kétnapos rendezvényen több, mint 100 sportág mutatkozott be a 22.000 főnyi látogatónak. A budapesti nanbudokák többszáz érdeklődővel foglalkoztak, és ismertették meg velük sportágunk szépségeit.


Részletek >>

Edzőtábor Renshi Shihan Sergio Medina (Spanyolország) vezetésével2015. szeptember 17-19-én a Magyar Nanbudo Szövetség meghívására Kecskemétre érkezett Renshi Shihan Sergio Medina (7. dan). A spanyol mester a nanbudo mellett más japán harcművészeti stílusokból is komoly tapasztalattal rendelkezik, így átfogó ismeretekkel gazdagíthatta a hazai nanbudokák tudását.


Részletek >>

Magyar nanbudokák látogatása NorvégiábanMiután 2014 őszén a Skienből (Norvégia) és környékéről érkező nanbudokák tettek látogatást Budapesten, most a magyar nanbudokák utaztak Norvégiába, hogy szorosabbra húzzák a baráti szálakat, és természetesen együtt edzenek vendéglátóikkal. Süveg Tibor (7. dan) vezetésével a több, mint egy tucat budapesti és kecskeméti nanbudoka augusztus 19-én indult útnak, hogy 5 napig norvég nanbudokák családjainak vendégszeretét élvezze.


Részletek >>

Nanbudo bemutató Kecskeméten2015. augusztus 15-én a KINCS Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesülete, valamint a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. által szervezett Sport és Egészségnapon a nanbudo is bemutatkozhatott. A rendezvényen a Magyar Nanbudo Szövetség elnöke, Király József (8. dan) ismertette a nanbudo jellegzetességeit, majd Süveg Tibor (7. dan) vezetésével látványos bemutatót tartottak a kecskeméti és budapesti nanbudokák.


Részletek >>

Sikeres övvizsga


2015. július 12-én sportolóink a Magyar Nanbudo Szövetség övvizsgáján vettek részt. A vizsgának a kecskeméti Hakkoda Dojo adott helyet. Az övvizsgán Hanshi Király József (8. dan) elnökölt, aki egyben a Magyar Nanbudo Szövetség, valamint a kecskeméti Free Line SE elnöke is. Vezetőedzőnk, Renshi Shihan Süveg Tibor (7. dan) vezette le az övvizsgát, melyet minden résztvevő nanbudoka sikeresen teljesített.


Részletek >>

2. Nyári Nanbudo Szeminárium Zágrábban


2015. június 26-28. között egyesületünk sportolói Zágrábban jártak a 2. Nyári Nanbudo Szemináriumon. Az edzőtábort a 8. danos francia nagymester, Hanshi Serge Salvai vezette, aki a helyi Nanbudo Klub Sunce meghívására érkezett.


Részletek >>

Összevont, szabadtéri edzések nyáron
július, augusztus hónapok

Tájékoztatjuk a kedves érdeklődőket, hogy július 06-tól szeptember 06-ig a nyári időszakra való tekintettel a különböző edzéshelyszíneink bezárnak, de a Nanbudo edzések szabadtéren folytatódnak az alábbiak szerint:

Edzéshelyszín: Városliget, NapozórétEdzésidőpontok: kedd és csütörtök: 18:30 - 20:30

Edzésvezetők: egyesületünk különböző fokozatú mesterei

Érdeklődni: Süveg Tibor (7. dan) vezetőedzőnél

Részletek >>

Nanbudo a 16. Budapesti Nagy Sportágválasztón


Az idei tavaszi sportágválasztón újra jelen volt a nanbudo is, ahogy az elmúlt években mindig. A Magyar Nanbudo Szövetség szervezésében Budapestről és Kecskemétről is érkeztek nanbudokák, hogy a két napos rendezvényen megismertessék harcművészeti irányzatunkat az érdeklődőkkel. A két nap alatt több, mint húszezer látogató komoly kihívást jelentett, de egyesületünk sportolói még arra is szakítottak időt, hogy dokumentálják az eseményeket, valamint egy rövid bemutatkozó videót készítsenek a nanbudoról:


Részletek >>

Drabon Zsófi a legeredményesebb női versenyző a Bonsai Ligán!


Véget ért a Bonsai Liga 2014/15 -ös évada a május 22-24-én megrendezésre került 13. "Zdravko Mikus" Nemzetközi Emlékversennyel. A helyi, máriabesztercei (Marija Bistrica) klub egykori, tragikus körülmények közt elhunyt vezetőedzőjének emlékére rendezett versenyen közel 100 induló vett részt horvát, bosnyák, norvég, francia és természetesen magyar klubokból.


Részletek >>

Nemzetközi edzőtábor Doshu Soke Yoshinao Nanbu vezetésével


17. alkalommal került megrendezésre Kecskeméten a múlt hétvégén a Nanbudo alapítómestere, Doshu Soke Yoshinao Nanbu által vezetett nemzetközi edzőtábor. Az edzéseknek a japán hercegi pár által felavatott Hakkoda Dojo adott helyet.


Részletek >>

Idén is hazánkba látogat a Nanbudo alapító mestere, Doshu Soke Yoshinao Nanbu


2015. május 8. és 10-e között Kecskeméten tart edzőtábort a világ egyik legsikeresebb harcművésze, aki a nanbudo 1979-es alapítása óta folyamatosan járja a világot, terjeszti és fejleszti stílusát. Az edzőtábor kivételes lehetőséget nyújt arra, hogy Magyarországon, magától a forrástól tanuljanak az edzésre ellátogató budokák, valamint külföldi edzőtársakkal is megismerkedhessenek.


Részletek >>

Interjú Szabó Botonddal, a NanBudoPest SE versenyzőjével


„A legnagyobb élményforrást az biztosította, hogy végre nem csak a szomszédos országok nanbudokáit láthattam „akció” közben, hanem ténylegesen a világ minden tájáról érkeztek versenyzők, így a technikák és versenyzői stílusok igen széles palettája tárult elénk." – interjú Szabó Botonddal, a NanBudoPest SE versenyzőjével, aki a 2015. március 21-én a spanyolországi Sabinanigoban megrendezésre került Sakura kupán hazánkat képviselte.


Részletek >>

Interjú Kovács Alettával, a Free Line SE versenyzőjével


„A legélvezetesebb küzdelmeim azok voltak, ahol olyan versenyzőkkel küzdhettem, akiknek nem kizárólagosan a győzelem, vagy az volt a fontos, hogy kinek emelik a zászlót, hanem az, hogy mindketten a legjobbat hozzuk ki magunkból, és valóban egy tiszta küzdelem során derüljön ki, hogy ki a jobb.” – interjú Kovács Alettával, a Free Line SE versenyzőjével, aki a 2015. március 21-én a spanyolországi Sabinanigoban megrendezésre került Sakura kupán elsöprő győzelmet aratott és elnyerte a legeredményesebb női versenyzőnek járó kupát és elismerést.


Részletek >>

Elsöprö siker Spanyolországban


Idén ünnepli a spanyolországi Sabiñanigoban található Sakura Nanbudo Klub a fennállásának 25. évfordulóját. A helyi nanbudokák az évforduló méltó megünneplésére Doshu Soke Yoshinao Nanbu vezetésével nemzetközi edzőtábort hirdettek, illetve az elmúlt évek nemzetközi eredményei alapján a világ legjobb kata (formagyakorlat) és ju randori (küzdelem) versenyzőit is meghívták egy barátságos összecsapásra.


Részletek >>

Nemzetközi megmérettetésre készül Magyarország két legjobb Nanbudo versenyzöje

Idén március 21-én kerül sor a Copa Sakura nevű nagyszabású nemzetközi versenyre a spanyolországi Sabinánigo városában. A verseny névadó dojóját dai-shihan Mariano Carrasco vezeti. Az esemény, valamint a köré szervezett edzőtábor a klub 25 éves fennállása alkalmából kerül megrendezésre.

A verseny különlegessége, hogy meghívásos alapú és összesen hét nemzet küldöttei vesznek részt a kata, illetve ju randori (szabad küzdelem) versenyszámokban férfi, illetve női mezőnyben.


Középen Kovács Aletta, jobb szélen Szabó Botond (2005)

Magyarországot Kovács Aletta és Szabó Botond képviselik. Mindketten gyerekkoruk óta Nanbudoznak, kapcsolatukat nagyon jó barátság jellemzi, és vállvetve vették az akadályokat a több hónapos felkészülési időszak során, ami persze még nem ért véget, vár rájuk egy utolsó nagy hajrá a versenyig.

Ha szeretnéd megismerni versenyzőinket, személyes kapcsolatukat a Nanbudohoz, eddigi harcművész pályájukat és eredményeiket, kattints a képekre, vagy az alattuk található linkekre.


Bonsai Liga 2014/15: harmadik forduló


2015. január 31-én került megrendezésre a Bonsai Liga 2014/15-ös évadának harmadik fordulója Zágrábban, ahol a magyar csapatot Drabon Zsófi - 1. dan (NanBudoPest SE), Szabó Botond - 1. kyu (NanBudoPest SE) és Kovács Aletta - 3. dan (Free Line SE) képviselte.


Részletek >>

Nemzetközi edzőtábor Okucani-ban

A Magyar Nanbudo Szövetség technikai vezetője (Shihan Süveg Tibor 6. dan), a NanBudoPest SE vezetőedzője (Drabon Zsófi 1. dan), és a klub elnöke (Patla Viktor 1. dan) nemzetközi edzőtáboron vett részt a horvátországi Okucani-ban. A nagyszabású, öt nemzet részvételével 2015. január 10-11.-én lezajlott harcművészeti szemináriumot Shihan Zlatko Redzic (6. dan) nemzetközi instruktor, és lelkes csapata szervezte.


Részletek >>

Sikeres övvizsga 2015. első hétvégéjén

Január 4-én, vasárnap zajlott le a Magyar Nanbudo Szövetség központi edzőtermében, a kecskeméti Hakkoda Dojoban az idei év első övvizsgája.


Részletek >>


Cikkek 2014-ből

Aktuális hírek