Free Line Kupa Magyar Bajnokság: az Erő, a Bátorság és a Kitartás napjai

<< Vissza

Április 8-9-én került megrendezésre a Magyar Nanbudo Szövetség és a Free Line Sportegyesület szervezésében a Free Line Kupa Magyar Bajnokság a kecskeméti Hakkoda Dojoban.

A kétnapos rendezvény nyitó eseményeként Süveg Tibor (7. dan) CINDA tag (Nemzetközi Versenybírói Testület) tartott bírói szemináriumot.

Az első versenynapon a kata (formagyakorlat) kategória került megrendezésre minden korosztály számára. A legifjabbak (7-9 évesek, 10-11 évesek) shiho tai kata jártasságukban mérték össze tudásukat, míg az idősebb korcsoportoknak már a magasabb szintű Nanbu és Yudansha (mester) katakat kellett bemutatniuk.Az első nap záróeseménye a díjkiosztó volt, ahol a fiatal versenyzők szeme ugyanúgy csillogott, mint a nyakakba akasztott érmek.

A verseny második napján a ju randori (küzdelem) versenyszámé volt a főszerep. Az egész napos küzdelmek során minden versenyző és edző részéről szinte tapintható volt a Nanbudo szellemisége, mely szerint nem az ellenfél legyőzése a cél, hanem a vele való harmonikus együttműködés.A verseny zárásaként mindenki tapsvihar közepette vehette át az érmét, mely illő végszó lett az előző hetek, hónapok felkészüléséhez.Külön köszönet, a verseny ideje alatt hazánkban tartózkodó bírónak és versenyzőnek, Sandra Lasch-nak (2. dan) a verseny lebonyolításában nyújtott segítségéért.

Gratulálunk egyesületünk minden helyezettjének a szép eredményekhez:

Kata:

10-11 évesek:
1. Donáth András
3. Tótfalusi Eszter

Felnőtt nők:
1. Drabon Zsófi
2. Bakos Henriett
3. Benedek Kinga

Felnőtt férfiak:
1. Szabó Botond
2. Nagy Péter
3. Nádor Gábor

Ju Randori

10-11 évesek:
1. Donáth András
3. Tótfalusi Eszter

Felnőtt nők:
1. Drabon Zsófi
2. Benedek Kinga
3. Bakos Henriett

Felnőtt férfiak 3. kyu-ig: 2. Nagy Péter

Felnőtt férfiak 2. kyu-tól: 3. Nádor Gábor

Férfi open:
2. Nádor Gábor
3. Szabó Botond

A teljes eredménylista a Magyar Nanbudo Szövetség honlapján tekinthető meg.