Bonsai Liga 2015/2016 - első forduló

<< Vissza

2015. november 7.-én rajtolt el a Bonsai Liga 2015/16-os évadja, melyen a NanBudoPest SE versenyzői is évek óta részt vesznek. A horvátországi versenysorozat első állomásán nagy számban jelentek meg versenyzők mind hazai, mind a magyar klubok részéről.

A szombati forduló kiváló lehetőség volt a tanulásra, gyakorlásra, valamint nemzetközi versenytapasztalat szerzésre. A Bonsai Liga záró versenye várhatóan jövő májusban kerül megrendezésre, ami egy több európai ország részvételével zajló, nagyszabású rendezvény lesz.

Gyakorolni, megmérettetni ugyanakkor nem csak ezért volt fontos, hanem a jövő nyári kadét, junior és felnőtt világbajnokság miatt is.

Versenyzőink az alábbi eredményeket érték el:

Junior lányok: Knolmár Klára Virág (5. kyu han) Katában is, és Ju Randoriban is a 3. helyet szerezte meg, annak ellenére, hogy rövd ideje gyakorolja a Nanbudot, és még csekély verseny-tapasztalattal rendelkezik.Felnőtt nők: Drabon Zsófi (1. dan) Katában elsöprő sikert aratott, jelentős pontkülönbséggel nyerte a kategóriát és a dobogó tetejére állhatott.

Ju Randoriban már sérülten küzdötte végig a meccseit, de így is csak nagyon szoros küzdelemben, néhány ponttal maradt le az első helyezettől, így ezüstéremmel térhetett haza.

A felnőtt férfiak mezőnye, mint mindig, most is rendkívül erős volt. Patla Viktor formagyakorlat kategóriában a döntőbe jutott és egy tized ponttal maradt le csupán a dobogó 3. fokáról. Bár Ju Randoriban a fiúk nem tudták "beverekedni" magukat a legjobbak közé, de nagyon szép, és előremutató küzdelmeket láthattunk tőlük.

A versenysorozat következő állomása várhatóan 2016 február végén, március elején lesz.