Kovács Aletta

<< Vissza

Kovács Aletta vagyok, 19 éves kecskeméti lány. Jelenleg kereskedelem és marketinget tanulok angol nyelven a Budapesti Gazdasági Főiskolán, így az edzéseket is Budapesten látogatom heti több alkalommal.

A Nanbudo mindig is nagyon fontos szerepet játszott az életemben. Az első edzésemre 5 éves koromban édesapám kísért el, mivel ismerte az akkori edzőmet – és mert a szüleimnek szüksége volt egy olyan helyre, ahol levezethettem a fölösleges energiámat.

8 éves koromban klubot váltottam és megkezdem aktívan az edzések látogatását. A felzárkóztató időszakom után lehetőséget kaptam, hogy részt vegyek nemzetközi edzőtáborokban és kipróbáljam magam a nemzetközi mezőnyben is. Az első nagyobb megmérettetésem a 2005-ös 2. Nyílt Nanbudo Gyermek, Kadett és Ifjúsági Európa-bajnokság volt.

Számos magyar és nemzetközi siker után 2011-ben megnyertem a párizsi Euróba-bajnokság junior kata és ju randori számát is. Az utóbbi 4 évben lehetőségem volt edzőként vezetni egy ifjúsági csapatot, mellyel rengeteg tapasztalatra tettem szert. Ez egy igen nagy kihívás volt a számomra legfőképpen a fiatal korom miatt, de az életem minden területén nagyon sokat tanultam ezekből az évekből. Az évek során a Nanbudo teljes mértékben az életem részévé vált. Rengeteget adott és tanított nekem: nagyszerű barátaim lettek a világ minden tájáról, kinyílt a személyiségem, és hiszem, hogy megtanította, hogyan legyek fegyelmezett, kitartó és elkötelezett.

A Nanbudo nélkül határozottan nem az az ember lennék, aki most vagyok, szóval hálás vagyok mindenért, amit azoktól emberektől kaptam, akikkel valaha is találkoztam a Nanbudo gyakorlásának eddigi évei alatt.