I. Balatonalmádi edzőtábor

<< Vissza

2018.07.04.-07.08. között került megrendezésre a hagyományteremtő I. Balatonalmádi edzőtábor. Az edzések földön, vízben, és néha - Süveg Tibornak (7. dan), az edzőtábor vezetőedzőjének köszönhetően - a "levegőben" is zajlottak.

A kora reggeli órákban mélyebben megismerkedhettünk a Nanbudo energiás (Ki Do Ho) technikáival és azokat a megalkotásuk helyszínén - a természetben - gyakorolhattuk. Késő délelőtt a harci technikáké, páros gyakorlatoké (Bu Do Ho) volt a főszerep. A Nanbudo szellemisége értelmében sosem az ellenfél legyőzése áll a középpontban, hanem az egyensúlyra, harmóniára való törekvés a körülöttünk lévőkkel.

A késő délutáni-kora esti órák a katák (formagyakorlat) elsajátításának és jobb megértésének volt az ideje.

Az egész edzőtábort áthatotta a Nanbudo három erejének vezérfonala. Reggel Erő (Chikara da): rendelkezem egy fizikai testtel, mely él, lélegzik. Délelőtt Bátorság (Yuki da): ezt a testet uralom és képes vagyok használni. Késő délután-kora este Kitartás (Shinnen da): hiszek benne, hogy amit csinálok az jó és érdemes tovább haladnom az úton.

Az edzőtáborban részt vevő Polgár Csillag Virág (2. dan) taekwondo mesterrel való közös edzéseken mindannyian megtapasztalhattuk, hogy a harcművészetek különböző útjain járva is mind egyek vagyunk.

Erre az egységre további élő példa az edzőtábor ideje alatt hazánkban tartózkodó norvég Lasch család, akik 3 feketeöves norvég nanbudoka részvételével járultak hozzá a tábor sikeréhez. Habár nyelvünk és kultúránk kissé eltérő, a Budo (harcművészet) útján tökéletesen megértettük egymást.

Külön köszönet illeti Sándor Elődöt (2. dan) és Nemcsik Szabolcsot (1. dan), akik nélkül ez a tábor nem jöhetett volna létre.