Hét versenyző, öt érem - sikeresen szerepeltek a magyarok a párizsi Európa Bajnokságon

<< Vissza

2018. május 18-20-án került megrendezésre Párizsban a Nanbudo Európa-bajnokság csaknem egy tucat ország részvételével, köztük a hagyományosan "nanbudo nagyhatalomnak" tartott franciákkal, spanyolokkal és norvégokkal.

A verseny megrendezésének jubileumi apropója is volt, ugyanis pont 40 éve alapította meg Yoshinao Nanbu a Nanbudot, így a szervezők külön programokkal is kedveskedtek a világ minden részéről megjelent nanbudokáknak.

A magyar válogatott hét versenyzővel és két bíróval, valamint a Magyar Nanbudo Szövetség elnökével, Király Józseffel (8. dan) vett részt a nívós rendezvényen, melynek rendezésében a Francia Karate Szövetség jelentős szerepet vállalt.

Péntek este maga Francis Didier, a Francia Karate Szövetség elnöke adott jó hangulatú fogadást az érkező országok nanbudos képviselőinek, ahol kedélyesen idézte fel régi, személyes, karatés élményeit, melyek alapító mesterünkhöz kötődtek.

A magyar nanbudo válogatottat Süveg Tibor (7. dan) készítette fel a versenyre, aki a CINDA (Nemzetközi Versenybírói Bizottság) tagjaként a versenyszabályok megreformálásában is részt vett, a versenyen pedig úgy nevezett "Kansa"-ként, a versenybírók ellenőreként vett részt.

A magyar nanbudo válogatott ismét sikeresen szerepelt és egy arany, két ezüst és két bronzéremmel zárt:

- Bakos Henriett veterán női egyéni kata (formagyakorlat): aranyérem

- Sándor Előd felnőtt férfi egyéni ju randori (küzdelem) <75 kg ezüstérem

- Drabon Zsófi felnőtt női egyéni ju randori (küzdelem) <60 kg: ezüstérem

- Drabon Zsófi felnőtt női egyéni ju randori (küzdelem) abszolút kategória: bronzérem

- Nagy Péter felnőtt férfi egyéni ju randori (küzdelem) <75 kg: bronzérem

A 40 éves jubileum alkalmából szervezett eseményen az alapító mester, Yoshinao Nanbu is jelen volt. A Nanbudo történetét, technikai fejlődésének útját, Doshu pályafutását vetített videókon és a különböző országok nanbudokái által összeállított bemutatókon keresztül prezentálták.

A program sikeréhez hazánkból Nemcsik Szabolcs (1. dan) és Drabon Zsófi (2. dan) járultak hozzá; Szabolcs a Nanbu Shodan elnevezésű formagyakorlat csoportos, több ország képviselői által történő bemutatásával, Zsófi pedig a saját súlycsoportos döntős küzdelmét mutathatta be újra az első helyezett francia Liza Boucard-ral. Minden jelenlévő nanbudos számára nagy élmény volt a régi fotók, videók bemutatása, illetve a személyes videóüzenetek, rövid kis interjúk megtekintése olyan hírességektől, mint például Dominiqe Valera.

Az esemény legvégén a WNF képviselői bejelentették, hogy tisztelegve az alapító mesterünk életműve előtt és biztosítandó a Nanbudo jövőbeni fejlődését, megkezdődtek az építési munkálatai a Nanbudokaikan dojonak a franciaországi Toulouse-ban, mely központi edzőteremként, oktatási központként funkcionálna és amelyet a tervek szerint 2019-ben adnak át.

A projekt előre haladását folyamatosan figyelemmel lehet követni az alábbi oldalon:
https://www.nanbudokaikan.net/en/